Коли показуєте рожу,
Що під блакиттю розцвіла,
Чому печаль ще більш тривожить?
Коли показуєте рожу, –
Я бачу чистоту чола.
Коли показуєте зірку, –
Туманить очі плач сумний,
Чому стає мені так гірко?
Коли показуєте зірку, –
Я бачу погляд Ваш ясний.
Коли показуєте пташку,
Що до весни лишає нас,
Чому в душі моїй так тяжко?
Коли показуєте пташку, –
Я бачу вже розлуки час.
François Coppée
Romance
Quand vous me montrez une rose
Qui s'épanouit sous l'azur,
Pourquoi suis-je alors plus morose?
Quand vous me montrez une rose,
C'est que je pense à son front pur.
Quand vous me montrez une étoile,
Pourquoi les pleurs, comme un brouillard,
Sur mes yeux jettent-ils leur voile?
Quand vous me montrez une étoile,
C'est que je pense à son regard.
Quand vous me montrez l'hirondelle
Qui part jusqu'au prochain avril,
Pourquoi mon ame se meurt-elle
Quand vous me montrez l'hirondelle,
C'est que je pense à mon exil.