Хто з нас не знає відомої сучасної української письменниці Галини Петрівни Фесюк! Хочу привітати її і всіх вас, друзі, з Міжнародним днем рідної мови. Багатогранна діяльність Фесюк має важливе значення для розвитку української літератури. .
Душа її залюблена у Львів,
У слово чисте, ніжне, українське,
Тому й народжуються твори все нові,
Котрі стають її надійним військом.
Людина неспокійної душі.
Їй притаманні людяність і гідність.
Болять їй біди і свої, й чужі,
І Україна, надто серцю рідна.
Ніколи не було їй все одно,
Чим дихала і дише Україна.
Залите кров’ю долі полотно
Її народу. Все ж – не на колінах.
Її хвилює все, тим більш, війна,
Вона супроти лжі і лицемірства,
Бо УКРАЇНКА з діда-прадіда вона,
Духовний щит, окраса свого міста!
20.02.2022.
Ганна Верес (Демиденко).