*****
У жорстокому двобої
З ворогом лихим
Мужньо борються герої
Наші всі. Із ним
Борються вони щосили,
Захищають край
Рідний, щоб не захопили
Вороги украй
Люті. Волю та свободу
Матінки-землі
І всього її народу
Захищають. Злі
Та підступні воріженьки
Нищать все довкіл
Нашої із вами Неньки –
Міст, містечок, сіл
І безщадно убивають
Дочок і синів
України, бо не мають
Серця, почуттів
Добрих в ньому. Та сміливо
Боремося ми
З ними, щоби сталось диво, –
Щасними людьми
Стали жити ми із вами,
Наче у раю,
Покінчивши з ворогами
В рідному краю
Вже навік. Я певен, прийде
Ця прекрасна мить.
Сонце миру знову вийде
В нас і заблищить,
Буде лагідно нас гріти
Ув усій красі
Несказанній. Ми ж радіти
Будемо усі.
Євген Ковальчук, 03. 03. 2023