Пісня для tru
Я тобі іще наснюся в шум дощу,
Обійму і про любов нашепочу.
Я наснюся, хоча думав, що забув,
Загубив між ковилами у степу.
Попалив, що з нами сталось, поміж трав,
А що роси зберегли, то не зібрав.
Та усе, що відгоріло, заболить,
Як відірве вітер іскру від золи,
І підніме, невгасиму, до зірок,
Щоб комусь кохання знову розцвіло.
Коли ж сонце стане сниво проганять
То залишиться в долонях пташеня.
І примариться мені , що в ковилах,
Де грайливий вітер з полум'ям гуляв,
Там журавка не покинула гнізда,
Я ж пішов, її ні разу не згадав.
А сьогодні, як заплакав дощ за склом,
Ніжне сниво гірко серце обпекло,
І лягла дорога зоряна назад.
Та не здійме вітер іскру в небеса .
Сон розіб'ється об ранок на шматки,
Журавлем до сонця зніметься швидким.
Обіймала, шепотіла , як колись,
А на ранок попросила- відболи .
Памятка української літератури. Вважаю цей твір повинен потрапити до учбової програми. Як це зробити? - Не знаю. Але потрібно, щоб нове покоління навчилося сприймати щось більш глибоке аніж "була в мене парова машина"
tru відповів на коментар Пісаренчиха, 19.05.2023 - 10:19
Я думаю, там завжди були достойні твори. Просто вони губились в безлічі інших. Я от Сосюри " так ніхто не кохав" зі шкільної програми пам'ятаю досі.
А за відгук- дякую щиро, і за жарт теж
Не знаю передісторії.. А вийшла чудова, милозвучна, народна і сучасна водночас пісня, на мій погляд..
Дуже гарно!
Lesya Lesya відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Там зовсім нема передісторії. Просто наспівала. Вірніше, десь у когось вона певно є. Можна підставить багато варіантів. Життя таке різне... Але це точно не автобіографічне.
Irкina відповів на коментар Irкina, 18.05.2023 - 14:16
Просто було згадано ім"я автора клубу..
Думала,це відповідь на його вірш..
А Ваш - справді - співається.. Ви завжди дивуєте і радуєте своїми віршами..
Той автор клубу класно грає і співає. Так як знайомих музикантів в мене небагато, от захотілось, щоб він розглянув слова, як потенційну пісню. Мовчить. Мабуть, вивчає
tru відповів на коментар Lesya Lesya, 18.05.2023 - 15:09
Мовчу бо перехопило дихання!) Несподівано! Дуже дякую, Леся