За літом потягнулося тепло,
замріялась калина в вишиванці
і не духмянить свіжістю зело…
Туман долину застеляє вранці.
У осінь загорнулися гаї,
вже сіно заховали у стодолі.
Шпаки затихли, що там солов’ї!
Городину дозбирують у полі…
Не чути степом уночі цикад
і небо відлунало журавлями.
На дроті ластівок розтанув ряд,
але ворон повисли чорні плями.
Засумували куцохвості дні,
скатерка неба не така вже синя,
а пале листя на трухлявім пні
укрилося косою павутиння…
06.11.2023