(під враженнями від картин Олега Дробоцького - українського художника, автора серії полотен "Анатомія броні", який творив на фронті та загинув у російсько-українській війні)
Лилася кров на полотно,
Яке вбирало все жахіття,
Що очі бачили його -
усю "красу" війни поліття.
Кричали лиця з полотна,
Кричали думка, душа, серце:
Коли припиниться війна
і чи побачить її денце?!
Рука виводила сюжети,
Психолог - пензель й полотно.
І малювалися портрети
й криваві сцени, як в кіно!
Та не кіно це. А війна.
Її обличчя - справжнє пекло!
Йде щохвилинна боротьба:
Останки. Вибухи. Ракети...
Часто без їжі, сну, підтримки,
У небезпеці - щохвилинки!
А сповідатися кому?
Лиш Богу, пензлю й полотну...
09.02.2024
Автор: Світлана Крижановська (Маярчак)