Мої листи - порожні папірці.
Мої вітання - літер вільні зграї.
Щасти тобі, синичко, у руці!
У тій руці,котра тебе тримає.
Щасти тобі, синичко, в теплій жмені,
що навіть уві сні не слабить хвату.
А пам'ятаєш листячко зелене?
А пам'ятаєш дерево крислате?
А пам'ятаєш весняні хори,
веселі піднебесні трелі,
гарячий вітер літньої пори,
над головою небо, а не стелю?
Бувай, синичко! Хай тебе не б'ють
у груди клітки металеві ґрати.
Тобі там, може, і води наллють,
як будеш гарно пісеньку співати...
Співай, синичко! Пісня над усе!
На волі чи в неволі тішить душу.
Хай твою пісню вітер рознесе.
Бувай, синичко! Вже летіти мушу.
11.01.2024.