(лашківский діалект )
Ну що, Ґєню, як ся маєш,
Хліб насущний добуваєш ?
Видиш, Гєню, що сє стало
В президенти люд погнало.
Вже сє з бордів до нас шкірут
І в ,що ми немудрі вірут.
Вже показуют нам кіна ,
Яка файна в нас країна ,
Вчут любити рідну мову
Та не возьму я в голОву ,-
Чи в нас хтось її не любит ?, -
Чи від неї когось нудит ?,
Як в окремих краях краю,
Бігме ,Гєню, я не знаю !
Шо , Штефуню, говорити
Стид на то сє всьо дивити.
Шо сє стало з нашим людом ?
Чогось ходимо воблУдом, -
Нам межИвочи плюют,
А ми кажем: - "Дощі йдут !"
Чи то , Гєню, лиш теперка
Ти спитай діда Оверка ,
Йому єго дід казов ,
Як наш нАрід вибиров
Сейм й австрійский парлямЕнт
Був тогди такий момент:
Геній наш, Франко Іван
Три рази в той дерибан
Йшов би людьом помогти
І шо, Гєню, думов ти ?!!
Ані разу го не взєли ,
Думаєш не довірєли ?
Нє, - продалисє за гріш
Мені , Гєню, се як ніж !
Вот, - що може нас навчити ?,
Аби сє за розум взєти.
Бисмо думали хоч трошка
Не поможе ж нам ворожка
Бути газдов на земли ,
Де кістьма в неї лєгли
Наші прадіди прадавні ,
А були то люди славні
Боронили рідний край
Бисмо мали з тобов рай.
Хто виріс на сій земли,
Знає, що не десь з гори
Думают про нас з добром,
Траба всьо своїм горбом
На своїй земли робити ,
Траба вочи нам відкрити
Хто є Юда, - хто Христос ,
А не думати про льос !
26.09.2012 р.
:12 Вельми файний діалог! Вибачте, але, якщо це діалог Гані зі Штефою, то, мабуть, краще було би "галичанок". Ну а якщо це Гена зі Штефаном , то інша справа.
Олекса Терен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Гєньо і Штефуньо - то є газди, а газдині, - то Гєнє і Штефцє