ДАВНІЙ КРАВЕЦьвиміняв полотна на ведмеже м'ясо,
вкроїв ножем рукави,
вкроїв ножем ногави,
зшив перед і зад,
пришив рукави,
і стала кон-скула,
по-польськи- кошуля,
по-українськи- сорочка,
від латинського "соракум",
що значило "із сестрою",
бо, коли була малою,
мала сшити сорочку брату,
щоби він був багатий.
зшив собі ногави,
пришив зад і ширінь,
стали "ногавиці",
а, по-полськи -"портки",
від латинського "портаре",
ну, тобто - "носити",
мусив то зробити,
аби голим не ходити.
Іван Петришин