Я СьОГОДНІ, ЇЗДИВ В КИТАЙ
я сьогодні їздив в Китай,
Україно мила, прощай!
там- цікаво, й- багато всього,
і я бачив багато кого,
і купив я гречки й цукерків,
вермішелю, ложку і крем,
добре мило і рибний джем,
і побачив чимало тем.
я сьогодні їздив в Китай,
о, Америко мила, прощай!
я купив там риби,
та забув купити там чай.
я сьогодні, їздив в Китай,
о, Італіє мила, прощай!
там, купив одну статуетку
і малесеньку миску ієрогліфічну,
написав я вам цю поему жартівливу,
а не сатиричну.
Іван Петришин
CША 08.07.2017