До 100-річчя відважного чину героїв-крутян
Зі студентів і курсантів
Формувалися полки.
Із селян в старих кресанях,
Що стискали кулаки...
На січневому морозі
Сповідалися вони.
Та і з Києва в тривозі
Клекотіли вже дзвони.
На залізнім перехресті
Козаки зійшлись в двобої
Із червоною ордою -
Чутно стало геть у Бресті.
Вже скривавлена сорочка,
Позлітались круки.
Не побачить тато дочку -
Серце скніє від розпуки.
Сальви б'ють Дніпрові хвилі,
Пам'ятають молодих.
На Аскольдовій могилі
Поховали їх.
Гомін стих, та вітер віє,
Є легенди і пісні.
Україна молодіє,
Пута стали затісні...
14.01.2018