***
1
Всі ми - вихідці із першокіл
і засновники гуляй-ніг
та імперій поезо-
-тотожностей, всі ми
держимось за
спільну чашу з колін
та маскулінність губ -
сміхокутиками доверху…
З фазанами презирства
до
“кушнарьовських” лісів…
Всі ми – розкохані суть
на вид
один одного – як любити
то т а к ! І без
адвокатських гарантій, без
огудь!
І без секундантів за
якусь там
образу стару -
про далеку
кардамонову Даму
вкрадену чи -
всі ми
з жадоби життя -
губами не розминемося!
В цій імперії гуляй-душ…
2
ДИРИЖАБЛІ
Всі ми в своєї держави
діти-філії, діти-оброк,
флотилії вивершених книжок
із Києва, Львова чи Пикурєви...
Збираємся у камелоти,
де чашу Ґрааля альфик погриз.
Та ми ще у своїй плоті,
і лиш про любовний туризм
пишеться на крутих поворотах,
де подих завис,
навідріз
від болота!