Земля бавовни і савани
Безстрашних левів і людей,
Що боронили рідну землю
Від злих нападок ворогів
Мов перлина у грязюці
Ти світилась серед гною!..
Пройшли тепера тії роки,
Знесла Замбезі пам‘яті мости.
Ніхто не знайде ту перлину,
Той африканський діамант!
Нема його й не буде знову,
Пощез в нічній пітьмі Хараре,
З водою бистрої Вікторії,
Чи, може, з вітром полетів?
Ніхто не знайде вже його,
Ніхто не хоче і шукать…
Твоїх синів забрало Місто,
Родезія не кличе їх у бій...