Ще тихо спали береги, туман упав на трави,
В садах співали солов'ї і в хмарах кучерявих,
Блакить виднілась, вітерець гойдав зелені віти,
А десь летів уже свинець і голосили діти.
Торкнулася людей біда, ввійшла у кожне серце,
В біді країна молода, ліси, поля, озерця.
Страшенна сунула чума із чорними хрестами,
На довгий час в полон взяла, лишивши в серці рани.
Піднявсь старий і молодий на захист Батьківщини,
Летіли кулі наче рій, валилися хатини.
Із гучномовця Левітан промовив грізне слово,
Війна! Розпочалась війна! Кричало в душах знову.
Ішли бої, що несли смерть, там гинули солдати,
Довкола стільки було жертв, від вибухів гармати.
Лише вперед, ні крок назад в думках були єдині,
Була сміливість у солдат служити Батьківщині.
І кожен хто віддав життя за щастя Перемоги,
Пішли у вічність в небуття, пішли служити Богу.
Ми будем пам'ятати їх і згадувать щорічно,
День Перемоги є для всіх історією вічно!
За сьогодення і життя ми скажем їм спасибі!
Безсмертна пам'ять у серцях у домі і садибі.
Хай не торкаються землі, більш бойові заграви,
Хай пам'ятають всі живі меморіали Слави.
Гарно Таню написали.
В народу який не пам"ятає минулого, немає майбутнього.Що правда для украінського народу
війна закінчилась далеко не 9 травня 1945 року.
За вірш спасибі.
Щастя Вам, натхнення, нових віршів і пісень.
Для українського народу війна продовжується і це кожен знає!!! Та те що було, воно залишиться історією!!! Ми всі хочемо щоб у нашій країні наступив мир і я вірю в те, що він таки наступить!!! І над Донбасом закурличуть лелеки!!! Дякую вам щиро що завітали! Миру, спокою, любові нам усім!!!
Наталочко. як я рада що ти завітала! Давно вже тебе бачила! Дякую тобі щиро сонечко!!! Так потрібно свою історію пам*ятати, а не нищити, тому що цього не викинеш із життя!То була страшна війна! І вона була... Той хто загинув, подарував нам життя!!!