Сьогодні Настусю чекала приємність. Мама подарувала дівчинці яскравого нотатника, на обкладинці якого красувався симпатичний мопс. Дівчинка зраділа сюрпризу та задумалася, що писати у такому прегарному зошиті? Спершу Настуся хотіла завести його для уроку математики, але невдовзі предумала, бо коли взяла у руки нотатника і заглянула в очі тому мопсу, вирішила, шкода буде, адже листочки швидко спишуться і його доведеться викинути у смітник або відправити на макулатуру. Такої долі своєму сюрпризу вона не бажала.
Дівчинка поділилася роздумами з мамою. І ненька запропонувала: "Доню, а чому б тобі не завести щоденник? З песиком із обкладинки ти матимеш нагоду ділитися роздумами про майбутній день чи таємницями, яких не можеш довірити кому-небуть. Мопс секретів ніколи не видасть!" - підморгнула ненька.
Настусі дуже сподобалася така ідея, адже новий друг з обкладинки виявився відмінним слухачем! І викидати зошита, по його закінченні, не доведеться, бо тоді він залишиться спогадом.
26.02.2021
Автор: Світлана Крижановська (Маярчак).
(НАСТУСИНІ ПРИГОДИ)