Як в мікроскопі - життя, події, час...
В очах верстається Вселенская Книга.
В ній все, що стосується всіх нас...
Іде інформація - Москва, Вашінгтон, Рига.
У ній все, як на моїй долоні,
Так ніби присутній зараз я там...
Кругом не люди - взмилені коні,
Стоїть вселенський, народний бедлам.
Чому в світі так сталось?.. Звідки...
Чому нині так вздибився час?..
І я на передньому плані розвідки.
Як і чому це стосується нас?..
Які будуть завтра наступні події?
Невже доля на всіх нас одна?
Тривожно, ніби в останній надії,
Дивлюсь в безконечність житейского дна.
І не має кінця людського падіння,
Де наші надії з'їла зажерлива тля...
... Стоїть перед мною страшне видіння,
Де гірко ридає планета Земля...