Такі бувають у нас друзі,
Ті, що горілку з вами п'ють.
Співають оди при заслузі,
А під стіл отрутою плюють.
А потім з куцими думками,
Через годину, за спиною,
Назвуть вас дураками...
І сунуть дальше всі юрбою
Другого в дурні пошивать.
Отакі бувають часом "друзі"...
Ступають нишком на поріг
І не побажаєш їх катюзі -
Такі от друзі... просто гріх.
І ще хизуються, що підлі,..
Як гарно обплювали брата.
І всюди лещаться, мов рідні,
В надії, що відкрита знову хата.
О, брате мій, будь насторожі.
Завжди жени у шию фарисеїв.
Нехай десь-інде корчать свої рожі,
А ти обійдешся без "корифеїв".
Відкрий ти серце тільки другу,
Якого перевірив час в біді.
І не терпітимеш наругу,..
І не склонятимеш чоло в журбі.
2005 р.