Іще одна про Італію моя вам лекція,
Гарне місто серед моря на островах,
Ви вже зрозуміли - це казкова Венеція,
Побувавши там від вражень зносить дах.
Всі ці їхні вулички такі різні вузенькі,
Канали і над ними багато мостів дуже,
Магазини з непотребом великі і маленькі,
Будь-які, так що завітай сюди любий друже.
Можеш на гондолі протоками покататися,
Або громадським транспортом серед води,
Венеція класна, дня досить нею милуватися,
На площу Сан-Марко обов’язково зайди.
Леви дожі і інші відомі символи міста,
Карнавальну маску обов’язково придбай,
Венеція кожної пори року є така різна,
Але краще коли не тепло туди завітай.
Літом та і весною вся ця вода смердить,
Різноманітне серед неї плаває сміття,
У повітрі ароматів зовсім інша мить,
Цікаво які у громадян міста відчуття.
А взагалі місто сподобається тобі,
Матюки російською у туалетах то пусте,
Чайки красиві чорнодзьобі і жовтодзьобі,
Потягом двоповерховим до Венеції з Местре.
20.02.2011