Дякую прекрасній поетесі Валентині Ланевич, яка своїм віршем " Моя ти, матінко,
моя ти, ненечко Вкраїно" надихнула мене на написання даного твору.
Нарікати не слід... Треба Бога просити.
І мовчати не варто, треба вслух говорити.
Де мені відшукати оті слова-стріли?
Щоб летіли... летіли... летіли...
Перша хай полетить... де боронять країну.
І дістанеться там чоловікові й сину.
Нехай друга впаде там, де гучно гуляють.
Третя вцілить нехай туди, де проклинають.
Перша хай захистить, друга — совість розбудить.
Третя мудрості вчить, добру думку голубить.
І зміцнієм тоді, і прибавиться сили!
Скажем: " Стріли-слова прямо в ціль долетіли..."
Нарікати не слід... Треба Бога просити.
І мовчати не варто, треба вслух говорити.
Відпускаймо слова, оті слова-стріли!
Щоб летіли... летіли... летіли...