ЗЕМЛЕМІРИ
Я купую червоний бант із Home Depo
на обперезини
чорної землі – скільки мені
вистарчить обняти її
у свої груди.
Вибризкує їй кераміка з вуст.
Я шиплю – набирай скоріше номер для неї.
Скоро отой метраж
закінчиться
під віскі із Льодовитим!
...
Тримай його, отого м і с ь к о г о,
свята дітко с і л ь с ь к а,
миромпомазана –
із непропаленими грудьми ще,
хоч для
батьківства майбутнього!
Не дай боже отим землянам
перевтілитись в тіні
на мосту Айова,
від котрих не сплавляться
лиш керамічні зуби!
Відведи
кожну з русалок
від отого Навського четверга
на безпташому даху
земного Дому!
Стою, наче вперше,
над чорною землею
з червоним бантом.
Шкварчать номери...
...
Руки мої, я люблю вас,
бо ви вбивали
лишень обороняючись.
А не міряючи – у кого
побільше за грудьми
схованої землі...