РозкажУ я вам тувотка,
Що таке спровжна сєльодка
Бо та з склепу ніц не варта
Не поможе навіть кварта,
Би той смак вам перебити
Тому тра тако робити:
Якщо маєш ти ще дриґи,
(а нє,- може є в колєґи)
Возьми вудку, закидушку,
Хробаків, хліба восьмушку
Йди на став, вОди, ріку
Би рибку сяку-таку
Витєгнути свіжу, гожу
З рештов я ти допоможу.
Наловив, - прийшов до хати
Тепер можеш починати.
Почисть, здойми з неї шкіру
( не хочеш здирати, - віру )
Але траба , - значить траба
Бо ти хлоп не якась ...
Далі помий ї легонько
І поріж тако тононько.
Залий воцит ,- й з півгодини
Не заглєдай до мищини.
( риба, як сє в оцті втопит,
то буде на неї попит ).
Відлєй воцит, сполоскай
І соли туда давай.
Дай багато не скуписє,
Перемішєй не лінисє,
Постов десь на дві години
І йди шукай цибулини.
Вийшов час тогди негайно
Сполосни в трох водах файно,
Стече,- то цибулю ріж
Намочи цибулю й ніж
( бис не плаков, як дитина )
Півкільцями цибулина
Так олії, перцю, бібку
І коляндри зерен дрібку.
Чуть петрушки, трошка кропу
Й можеш вести вже в Європу.
Се всьо в слоїк запихай,
Вийде ропа, - закривай.
Постов нАніч в холодильник
На рано настав будильник
Можеш йти спокійно спати,
Бо по ночи споживати.
Я на другий день з "шклом" їм
То є - ЦУД !!!, - смачного всім .
17.02.2019 р.