Час минає,
час летить,
час біжить,
я б сказав, що
навіть, мчить.
Швидкоплинно,
неминуче.
Безповоротно,
погребуче.
Час завжди
це ворог твій.
Час краде,
а ще вбиває,
він безжалісний до всіх.
Черствий та
холоднокровний,
наче звір.
Він бере,
не повертає.
Він бере і
не питає.
Він хапає,
не зважає.
Йому байдуже
на все.
Не хвилює,
не турбує,
не чіпає,
не скребе.
Його навіть совість
боком обійде.
Час нічого
не боїться.
Навіть смерть
він одурив,
він її за ніс водив.
Час хитріший над усіх,
хто по цій землі ходив.
Скільки б ти зусиль
не докладав,
та все марно.
Посміється
трохи з тебе,
покепкує,
порегоче,
але все ж, своє візьме.