Два хвостики з бантами,
Русявий чубчик мій.
І парта поміж нами,
Де ти колись сидів.
Ховались, як шпаргалки,
Записки і листи,
В яких яскраво-палко
Писав - Кохаю! - ти.
Стежиною додому
Ти рвав мені квітки.
Я не скажу нікому
Торкався як руки.
Як червоніли щічки,
Й палала в серці кров.
Така вже ця одвічна
Шкільна була любов.
Так схожая на тебе,
Стоїть твоя донька.
Ті очі, наче небо,
В твоїй, її рука.
Два хвостики з бантами...
Букет мені несе...
Ті парти поміж нами...
Повторюється все.
Я вчителькой працюю.
Злетіли як роки.
Довіру я ціную
Своїх учеників.
Та й досі пам`ятаю
Як грала тоді кров,
Читала як - Кохаю!
І ту шкільну любов.