16.12.2022
Привіт,
мій незнайомий друже,
Скажи, що для тебе
зветься життям?
Мене вчили по-різному,
отже,
Це рух макромолекул?
З ентропією боротьба?
Чи щось принципово інше?
І яка у нього ціна?
Дивись:
ці двоє - з війни.
Стікали б кров'ю
Посеред чорного вороння.
Один з них -
мій син.
Зброю підняв -
Не встигли сховатись зірки.
Я, чуєш,
спокійно спала.
І другий.
Він зґвалтував
дитину.
Опісля до смерті замучив матір.
Най би вмирав
Всіма забутий.
А я давала клятву Гіппократа,
І мушу, чорт забирай,
його рятувати.
Тепер скажи.
За що я маю боротись?
А потім,
повернувши ворога до життя,
Дивитись собі
у вічі,
прокидатись,
ховати невиліковне
І одягати
триклятий
білий
халат.