Не зважуйся на дії поступові,
В них кожен крок освіченістю мліє ,
І на зізнання, майже не впливові,
Котрі не розум і не серце гріє.
Не зважуйся питати передчасно
І вгадувати думку наперед,
Все течією йде, але хвилясто,
Витягуючи кожен раз не той білет.
Не зважуйся дивитись глибше тіла,
Тримати погляд поза слів кількох,
Стояти впевнено, коли душа зітліла
І думати ще деколи за двох.
Не зважуйся зі мною скаженіти,
Плекати милість за подальший глузд,
Не зважуйся нестримано хотіти,
Все те, що не промовив з власних вуст.