Життя минає , не стоїть на місці,
неспинний час прискорює свій темп.
Себе вже відчуваєш літ на двісті
через тягар нездоланих проблем.
Змінився світ і все , що є навколо,
моральні цінності вже втратили свій сенс...
Наше життя , немов замкнене коло,
в якому правлять гроші , влада й секс.
Ніхто не хоче жити по - простому,
усім потрібні розкіш , шик і блиск.
На світ ми дивимося по - новому,
нам мозок чавить моди писк.
Контакти , селфі , гаджети , дизлайки,-
запас лексичний обертів набрав.
Ми з телефону шлемо "попрохайки",
й живем за принципом:"Пан або пропав".
Себе вважаємо безсмертними , могутніми,
нам підкоряються небачені дива...
Ми перестали бути самобутніми,
нас павутиння Інтернету накрива.
Ми всі зомбовані , нами керують роботи,
наш інтелект машини відняли.
Та нам здається , що це дрібні клопоти,
проте насправді всіх нас вже злили.
Диявол скрізь пастки свої влаштовує,
дармовий сир чомусь так вабить нас.
Нечистий чисті душі завойовує,
а ми, сліпі , радієм й ставим "клас".
Штучна краса і сутність наша - штучна,
ми всі - над прірвою у небуття...
Ця суєта, набридлива й бундючна,
в нас відбирає стимул до життя...
Рятуйте душі і тіла рятуйте
від бруду , хаосу і пустоти.
Поки ще можете- проти пітьми бунтуйте
і до Лукавого всі спалюйте мости!