|
Твір кіномистецтва це, кінокартина.
Певен, що це знає кожная людина.
Він – один із видів гарного дозвілля,
Як, наприклад, чтиво* чи то рукоділля,
Звісно, що для всіх тих, хто переглядає
Фільм улюблений, коли час вільний має.
Перш, ніж з’явиться той фільм, над ним працюють.
Після того лиш його у нас транслюють.
Спершу слід сценарій певний тут створити.
Добре знає сценарист, як це зробити.
Може, звісно, він з життя його узяти
Чи, можливо, з книги. Щоб його відзняти,
В тому режисер йому допомагає.
Він сценарій фільму той приймає
Й робить все, що має він зробити,
Щоб його у фільмі відтворити:
Репетиції акторів він планує,
Ними й іншими робочими керує,
Тими, що працюють, щоб створити
Фільм. Як правильно в нім розробити,
Також добре скоординувати
Зйомки і освітлення, це знати
Кінооператор, звісно, має.
А художник-постановник розробляє
Вигляд сцен, костюмів. А розбити
На окремі кадри, розділити
Фільм художник-розкадровщик може.
Звукооператор допоможе
Звуки всі до нього записати.
Ну, а композитор має знати,
Як до фільму музику створити.
Рухатись акторів всіх навчити
Правильно повинен не фотограф,
А досвідчений лиш хореограф.
Потім фільм знімається. Всяк знає
Також те, що певний жанр він має:
Екшн, вестерн, бойовик та драма,
Трилер, фільм дитячий, мелодрама,
Фільм сімейний, жахів, еротичний,
Фільм пригодницький та фантастичний,
Фентезі. Також є фільм містичний,
Фільм трагікомічний та музичний.
Мюзиклом у нас його ще називають.
Фільми ще спортивні також в нас бувають.
Фільм є детективний, кримінальний,
Фільм-нуар, також документальний,
Фільм-катастрофа, апокаліптичний,
Фільм бойових мистецтв та історичний.
Звісно, для дітей мультиплікаційні
Фільми є. Вони в нас анімаційні.
Фільм лише шукати треба, вибирати
Нам, який, коли, з ким, де переглядати.
Часто це від настрою у нас залежить,
Де, який фільм подивитися належить,
Щоб розвеселитись, а не сумувати
Чи свої емоції полоскотати,
Чи корисне щось, нове у нім пізнати,
Що б міг у своїм житті застосувати.
Можна фільм дивитися на всій планеті
В нас по телевізору чи в Інтернеті.
*Чтиво – тут розм. Читання
Євген Ковальчук, 16. 02. 2020
ID:
973827
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Вірші поза рубриками дата надходження: 14.02.2023 20:46:09
© дата внесення змiн: 14.02.2023 20:46:09
автор: Євген Ковальчук
Вкажіть причину вашої скарги
|