Тебе забуду, як сон прийдешний,
Як той туман, що вранці оповив.
Без тебе мовби і не жив
Та не калатав в дзвін сердешний.
Тебе забуду,...кажеш доля.
Мовчання, роздуми,… забутий світ,
На річці одинокий пліт,
А на плоті, з недолею та… зла воля.
Тебе забуду. Хто ти? Мерехтіння.
Мовчання в ночі
Та слова, що знову злі та знову нам пророчі
Та на запрудах тільки сором в тіні.
Та хто ж ти? Все мовчиш,
Малюєш... темні визерунки
Та дивні, сонечні малюнки.
Не заколисуєш…не спиш.
А я забув, тебе забув,
Як злу наругу над собоюю
Немає влади наді мною.
Я був та мовби і не був.
Але. Немає спокою мені…
Чомусь мовчання все болить.
Та в снах безумство те не спить
Та щось в душі моїй бринить