Не хочу більше блудними стежками
Топтати день у ницості гріхів,
Нестиму душу, серденько путями,
Над сивістю і мудрістю віків
Мій день новий засвітить десь усмішку,
Згасить гординю і розтопить гнів.
Спочине чистим в зоряному ліжку,
Без шквалів вітру і душі гріхів.
Мій день новий народить десь людину
І в Господа засвітить їй зорю,
Візьме дитя те ангел попід крила,
І я вклонюся Богу й тому дню.
Навчи мене, мій Боже, не грішити,
Вклади в мій розум всіх потрібних слів,
Щоб кожним днем на світі дорожити,
Як Ти робив, як тільки Ти умів.