Відлітають птахи до землі чужої,
Де колись страждала наша Роксолана.
О, яка ж то доля в пташечки німої,
Але зустріч з краєм рідним довгожданна.
Перелітні птахи, перелітні птахи...
Ой, який важкий той довгий шлях додому.
Перелітні птахи, перелітні птахи...
Вас давно чекають у селі старому.
Нас таких багато - перелітних птахів,
Відлітаєм з дому за моря і гори.
У краях далеких стільки бруду й жаху,
Як приходить часто до нас гостем горе.
Як сумують діти - кинуті пташата,
Від'їжджає мама у краї далекі.
Та коли ж ти вернеш до своєї хати? -
Вже давно вернулись у село лелеки.
Перелітні птахи, перелітні птахи...
Вам не перепона ні моря, ні гори.
Перелітні птахи, перелітні птахи...
Я живу із вами в радості і в горі.