Смажені карасики
у воді ширяли,
та невже таких ви
у воді видали?
Карасям у річці
кидали приманку,
щоби упіймати
на сніданок зранку.
А як же карасям
смачно попоїсти,
а наживка гарна,
знайти з нею місце?
Але смикав швидко
хтось за волосінь
і велику чорну
кидав в воду тінь.
Крутились-вертілись
карасі в воді
і там не кричали:
карасі німі,
схочете пійматись
на гачок, риби,
не руйнуйте річку,
де живуть усі.
Кружляли й вертілись
карасі в воді:
хочеться же їсти,
а не до плити.
Близько від наживки
були карасі,
про це нагадають
смажені боки.
А із цього буде
такий висновок:
як захочеш їсти,
то без наживок.
А як хто повірить
слову ворогів,
то смажена страва
вийде з карасів.
20.09.2019.
Світлина із інтернету.