Сл. та муз. Н. Башинської
Розспівалися в садочку солов'ята,
Викликає мене милий погуляти.
Викликає мене милий у садок,
Дуже хочу чути його голосок.
Соловейки, солов'ї!
На гуляночку б мені.
Соловейки, солов'ята!
Не пускає мене мати.
Ой, що за мама? Відпусти!
Бо ж якою була? Пригадай ти.
Ой, що за мама? Відпускай!
Хай іде доня у зелений гай.
А у гаю, а у гаю на галяві,
Всі русяві гарні хлопці та чорняві.
А один із них білявий та стрункий.
Дуже хочу, щоб той хлопець вже був мій!
Соловейки, солов'ї!
На гуляночку б мені.
Соловейки, солов'ята!
Не пускає мене мати.
Ой, що за мама? Відпусти!
Бо ж якою була? Пригадай ти.
Ой, що за мама? Відпускай!
Хай іде доня у зелений гай.
А що далі воно було? Відгадайте!
Лиш почула моя мама музикантів,
То ж до ранку танцювала там сама.
А для нас тут сяяла ясна зоря.
Соловейки, солов'ї!
з милим хороше мені.
Соловейки, солов'ята!
Відпустила мене мати.
Якщо ти мама... Відпускай!
Хай іде доня у зелений гай.
Бо така мама - просто рай.
А хто хоче таку тещу...
Пошукай!