Валя Савелюк відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
на Голгофі завжди пахне свіжотесаним дубом -- а вологою глиною чому? просто так, чи тому, що з глини вийшов, глиною й станеш... А це вже дуже конкретний натяк на адамів...
Тут ідеться про постійно діючу голгофу для синів грішниці перед тобою,Господи, жінки-матері. І про її голгофу. І трохи іронії, з приводу того, що чоловіка було сотворено за образом і подобою, а для сотворення жінки зразка ніби й не було, отже, довелося придумати, тобто не по зразку, а витвір оригінальний. Про Хричста не йдеться, чи у вас слово Голгофа намертво привязана до Його імені. У кожного із нас своя голгофа і свій хрест. Може, у вас немає....