Так хочеться новин побільше добрих,
Побільше кінострічок про любов,
Щоб меньше стало горя, смерті, хворих,
Щоб литись перестала в світі кров.
Щоб стало більше днів життя веселих,
Й поменьшало заплаканих очей,
Щоб щастям повен був у долі келих,
Щоб з ним ходила в гості до людей.
Так хочеться, щоб мрії всі здійснились,
Звільнивши тепле місце для нових,
Щоб душі, що знайшлись - не загубились
В розлуках, мов в краплинах дощових.
Так хочеться ночей побільше ясних,
Щоб повнились взаємністю серця,
Миттєвостей, щоб тільки лиш прекрасних,
І тільки ходового вітерця.
Щоб теплими були слова частіше,
Веселок стало більше над життям,
Щоб час ішов для людства повільніше,
Милуючись начищеним взуттям.
Так хочеться, щоб зникли всі страждання,
Всі біди й катастрофи на землі,
Щоб враз, колись, здійснилися бажання,
Все те, чого так хочеться мені...
***