Тополина спить околиця
Коло школи юних днів...
Незабута нами вольниця –
Коней там купати вів...
Верб, в огнях вечірніх, річечки
І фіалковий туман,
Та бузку біленькі свічечки,
Й поцілунок... ще обман...
Час життя, що пам'яттю в мені –
Мрій світанок, край полів...
Ви тополі білостовбурні,
Не забуті, тих рокі́в...
На віки́ будинок ба́тьківський
Дивиться все здалека́ –
Як не скаже: "Ти мене не кинь,
Виріс тут із ангелка..."
Тополина там околиця,
Серця вірного причал –
Сестринятко з бантом, золотце,
Ув очах батьків печаль...
25.12.2020 р.
Тополиная околица
Тополиная околица
Вокруг школы юных дней...
Незабытая там вольница
Резвых и лихих коней...
Верб, в огнях закатных, реченьки
И фиалковый туман,
Да сирени белой свеченьки,
Первый поцелуй-обман...
Ах ты времечко раздольное –
Ширь полей, мечты рассвет.
Тополя вы белоствольные,
Не забыты столько лет...
И навеки дом родительский
Всё глядит издалека –
Как не скажет: "Ты меня не кинь,
Вырос здесь из ангелка..."
Тополиная околица,
Сердца верного причал –
Там с бантом сестрёнка школьница,
Глаз родительских печаль...
25.12.2020г.
Чудово,Славо! Мені пригадалася подібна околиця при в"їзді у село Вершонокам"янка,на Кіровоградщині,звідти родом моя мама, і ми якось з сином туди їздили...