Новий рік іде до нас,
А старий минає,
Бо Нового року час
Вже в нас наступає.
Залишилось кілька днів
У дорозі бути
Ще йому, щоб він зумів
Все ж до нас прибути.
Тії дні минуть, мов мить,
Й Новий рік настане,
Й кожен з нас у ньому жить
Так, як прагне, стане –
Збудуться бажання всі,
Світлії надії
У усій своїй красі,
А також всі мрії,
Що у новорічну ніч
Кожен загадає,
А нещастя підуть пріч
В тих, хто їх ще має.
Новий рік іде до нас.
Йде він безупинно
Через простір, через час
Йде він щохвилинно.
Щосекундно, кожну мить
Є він у дорозі,
Бо його ніхто спинить
Все ж таки не в змозі.
Прийде він так, як торік
Рік прийшов, в якому
Живемо ми всі вже рік,
Та кінець є всьому
І йому також прийде́.
Наче сніг, він стане,
Й Новий рік, який вже йде,
В нас тоді настане.
*Пріч – діал. Геть
Євген Ковальчук, 23. 12. 2020