Рік Новий до нас іде
Днями і ночами
Вже. Ось-ось таки прийде
Він до нас із вами.
Він до нас йде цілий рік.
Скоро він настане,
А старий рік, як і торік,
Наче сніг, розтане,
Відійшовши в небуття,
Звідкіля не буде
Більше в світ цей вороття,
Бо Новий прибуде
Рік за кілька днів до нас.
Кожен з нас це знає
І на нього повсякчас
Гаряче чекає
І готується його
Так, як слід, зустріти,
Щоби протягом всього
Року пломеніти
В щасті, як вогонь палкий,
Кожну ніч і днину,
Кожну їхню мить. Новий
Рік іде без впину.
Ми ж ждемо на нього всі
І надію маєм
Жити у усій красі
Щастя. Ми пізнаєм
Щастя світле, чарівне.
Ми його відчуєм.
Нас воно не омине
Й ми його. Вже чуєм,
Як Новий рік йде й несе
Нам його. Ми знаєм,
Що тоді здійсниться все
Те, що ми бажаєм.
Євген Ковальчук, 20. 12. 2021