1. Першокласник повернувсь
Перший раз зі школи.
Каже більше не піду,
Я туди ніколи.
"Це ж чому, його питає
Стурбована мама!"
"Там питають лише те,
Чого я не знаю,
Ще й читати і писать:
Теж там заставляють,
Говорити ж вмію я,
Так не дозволяють!"
2.Павлик в школу раз прийшов
В черевиках різних:
Один чорний, аж блищав,
Ну а другий - білий.
Вчитель глянув, посміхнувсь:
Каже: " Йди додому,
Перевзуйся і мерщій
Повертайсь до школи!"
Павлик каже: "Ну, гаразд,
Перевзуюсь, звісно,
Тільки в дома в мене теж
Черевики різні!"
3. Не судіть і не кляніть,
Й не шепчіться за спиною:
Перед Богом рівні всі,
То ж слідкуйте за собою!