Точиться війна
Ця страшна у нас.
Доки ще вона
Буде? Мирний час,
Де ти, де? Настань
В нашому краю.
Разом з нами стань,
Щоб, мов у раю,
Із тобою вік
Ми жили, війни
Не було повік.
Вороги. Вони
Почали її,
Як прийшли до нас,
Нашої сім’ї.
Але, мирний час,
Із тобою жить
Прагнемо ми всі.
У прекрасну мить,
Як у всій красі
Прийдеш ти в наш край,
Буде цій війні
Остаточний край,
Цілі ночі й дні,
Кожну їхню мить
В щасті чарівнім
Будемо ми жить
В світі цім земнім,
В рідному краю,
Житимемо ми,
Наче у раю,
Щасними людьми.
Тільки ти прийди,
Мирний час, в наш край
І повік не йди,
Нас не покидай!
Євген Ковальчук, 02. 02. 2023