На світанку купалися зорі,
В кришталевім,дзвінкім джерелі,
Із далеких країв прилетіли,
До домівок своїх журавлі.
Повернулись у рідні оселі,
На солом'яні стріхи дахів,
Добре бути в краях чужинних,
Та найкраще на рідній землі.
Новоскошене сіно в копицях,
Чорна,рівна землі рілля,
А навколо духмяна м'ята,
Розбуялася,розцвіла.
Рідний дім,моя рідна хата,
Все до болю знайоме мені,
У любові я в ній зростала,
В тихім затишку,у добрі.
Із холодних країв повертаюсь,
Мерзне в них ранима душа,
Так загрій мене прошу любов'ю,
Рідна ненько,світлице моя.