Все це було не так вже й давно,
Все це було минулим літом,
А здається, століття пройшло,
Стільки болі за рік пережито.
Все це було не дуже давно,
Все це було минулим літом,
Про війну і думок не було,
Ясно сонце світило світу.
На Майдані мале дитинча,
Голубів розганяло, сміялось,
Хто б сказав у той радісний час:
“На пів року лиш миру зосталось”?
Хто б в ту днину подумать міг,
Як в державі у нас повернеться,
Що у грудні на київський сніг,
Кров гаряча козацька проллється?
Хто б сказав,що до року Схід,
Запалить та війна проклята?
Хто б подумав про ріки сліз,
І про смуток у кожній хаті?
Не повірила б я аж ніяк,
Що за рік посивіє волосся?
І щоночі звучатиме в такт
Десь під серцем боїв відголосся.
Все це було не дуже давно,
Це було лиш минулим літом,
А здається-життя пройшло,
Стільки болі за рік пережито...