Одного разу син у неньки,
Прийшовши з школи, запитав,
Що значить слово "Батьківщина"?
Й уважно слухать маму став.
"Мій сину, Батьківщина - це країна,
Де народився ти й живеш.
Це та земля, моя дитино,
Яку ти Україною зовеш.
Вона у серці й поруч завжди.
Тепло дарує й береже.
Вона - маяк і шлях до правди.
Вона віддасть усе, що в неї є.
Це гори і поля, степи і ріки,
Безкраї простори, озера і моря.
Це люди, небосхил й зірки,
Це голос рідний і пісня солов’я.
Це синьо-жовтий стяг, козацька кров у жилах,
Яка тече по них, "пульсує і гуде"
Це "Заповіт" Шевченка, його велика сила,
Яка по праведному шляху нас веде".
25.01.15