Яблука златі 5 (Продовження. Початок у попередніх публікаціях)
У серці, синочку, своїм напиши:
Де б ти не був, чи у свята, чи в будні,
Все, що ти робиш, роби від душі,
Наче для Господа робиш ̶ не людям.
На кожну роботу іди, як у бій,
Здобути значні результати.
Не будь же недбалим у праці своїй,
Щоб марнотратом не стати.
Дивись Кол 3:23; Приповісті 18:9
*
Трохи поспати, чи подрімати,
Руки зложивши, сидіти, лежати ̶
Так і чекай, що ті лЕжні і сИдні
Ведуть за собою нестатки і злидні.
Тож до убозтва веде та рука,
Яка до роботи ледаща.
І, навпаки, збагатить юнака
Рука, що завжди роботяща.
Дивись Приповісті 6:10, 11;
24:33, 34; 10:4
*
Шість днів працюй, та тільки знай ̶
День сьомий Господу віддай!
Дивись 1М 2:1…3; 5М 5:6…15
*
Святімо сьомий день ̶ суботу!
Звільнімо день цей від роботи.
Сповнімо його лиш Святими ділами,
Щоб знаком він став поміж Богом і нами.
Дивись Єз 20:20; Мтв 12:12
Примітка. На думку автора:
Святе ̶ це Господу чолом
І дії, сповнені добром.