Ну що то за всезнайко, той Буквар,
Усе він знає, про усе розкаже:
"Ось варить сталь невтомний сталевар"-
Всі букви вміло у радок по'яже.
Посеред книги з літер тих самих,
Він викладає розповідь про поле,
Ну як то він в кількох словах простих
Зміг передати всю красу довколо?
А на сторінці восьмій дощ іде,
Купає квіти, омиває трави.
Про сніг і сонце в небі, золоте-
Про всі дива мені повість Букварик.
Буварик перелистую щодня,
Читати я зовсім іще не вмію,
Малюнки роздивляюсь навмання,
Щось пише там, та я не розумію.
Мені читають мама і сестра,
А вчителька учара нам сказала,
Що літера найперша, то є "А",
І голосною ще її назвала.
А той Буквар і справді чарівник-
Мені він допоможе добре вчитись,
Разом ми подолаєм перший рік,
Бо з ним уже ми вспіли подружитись.