Брату 8 років, а сестра старша брата.
Скільки років сестрі?
(задача для учнів початкових класів)*
В однім пеналі є шість ОЛІВЦІВ,
в другім – таких же, тільки два.
Яке питання у задачці цій,
щоб в учня не боліла голова?
Але ніхто із вас не здогадається,
хай сам професор копирсається в анналах.
Бо запитати автор не встидається –
а скільки ж ПЕНЗЛИКІВ в обох пеналах?!..
Та далі ще не легше – брату вісім років.
При цьому дещо менший він сестри своєї.
А ось вам і завдання – до кінця уроку
обрахувати точно вік сестри цієї!
На цій сторінці є й проста дилема,
пінгвінів шестеро на льодяній горі.
А на крижині – лише двоє… В чім проблема?
На глибі скільки птахів – питання дітворі!..
У мене є наступні запитання:
Який дурак задачки ті писав?
Хто і за скільки чи за які старання
добро на друк таких підручників давав?
Які дебіли ті посібники купляли?
Хто і чому тих дітлахів „навчали“?!
23.01.2016
*https://www.facebook.com/photo.php?fbid=154161998293043&set=a.108021042907139.1073741830.100010977304523&type=3&theater