Не сучив, не собачив,
Не крав, не кляв, не нив,
Всім ворогам пробачив,
Всіх недругів простив.
Батькам сповна віддячив,
В кредит нащадкам дав,
За друзів відбатрачив
І честі не продав.
Не клав в рукав каміння,
Ножа не нагострив,
Чекав благословіння,
Аби Господь простив.
Не настояв отруту,
Не кликав грім з небес,
А ніс свою покуту
Як збитий грубий хрест.
Любив аж до пожертви -
Коли душа щемить,
Волів безвісно вмерти,
Аніж безславно жить.