…І вона мені мовила – Слухай. Хай буде так –
Запалають у небі вогні для прийдешніх зим,
Буде тихо, і стрих, і що може над ним зростать,
як і все, що в тобі, буде сталим, таким стійким.
І з тих пір все не так, як до цього і зазвичай –
Я шикую думки, і згорають вони ущент.
І в мій дім змерзлі люди приходять в вечірній час,
Випивають по сто і біжать всі кудись іще.
Перший сніг, він уже не сиплеться – валить вниз,
Я угледів і третій, і сьомий, й дев’ятий вал.
Я на вії дивлюсь – як стежини стікають з них,
І як сутінь поволі вступає в свої права.
Порожнеча в думках, після видиху – тихий вдих,
І обличчя моє відображене у вікні.
Поринаю я в небо, та… марить гніздечком стрих,
І годують пташат голуби, що злетілись, в нім.
*******************************************
ОРИГИНАЛ:
...и она мне сказала - Слушай. Да будет так -
Для грядущей зимы в небесах разожгут огни,
Будет тихо и будет устойчивым твой чердак,
Как и то, что внутри, как и то, что растёт над ним.
И с тех пор всё не так, как обычно бывало до -
Мысли строятся в ряд и сгорают теперь дотла.
И замёрзшие люди под вечер идут в мой дом,
Выпивают по сто и бегут по своим делам.
Первый снег, он уже не сыплется - валит вниз,
Мне привиделся третий, седьмой и девятый вал.
Я смотрю, как слепые дороги бегут с ресниц,
И как медленно сумрак вступает в свои права.
В голове пустота, после выдоха - тихий вдох,
И в окне отражается снег и моё лицо.
Мысли падают в небо, но на чердаке - гнездо,
Где залётные голуби кормят своих птенцов.
ID:
730116
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 23.04.2017 15:34:51
© дата внесення змiн: 23.04.2017 17:18:52
автор: Rekha
Вкажіть причину вашої скарги
|