" Не хочу ваших, я церков,
Молитви рабської не треба,
Мій Храм - природа, Купол неба.
Для ряс і золотих оков
У ньому вільних місць немає,
Бог без попів благословляє
Молитву щиру".
Т.Г Шевченко..."
В мені дух предків соколом дрімав,
В нім соти правди нашої комори.
Там честь і славу, гідність, я черпав,
І не знайшов там рабської покори.
Чужинських не потребую церков,
Своїх богів догмати потребую.
Навчився в них, я тих першооснов,
Котрі тепер… понад усе шаную.
Тож... не навиджу люто… ворогів,
Назустріч скоро вийдемо світанню.
Прийшло до нас прозріння із віків,
Несе вже ворогу, мелодію… останню!