З даху змальовував небесну блакить
до малювання не маючи здібностей .
Та нехай...
Об ногу терся кіт нічий :
Чорний ...
Худий ...
Голодний ...
На диво мирний.
Йому мов світ тісний ...
І в цьому світі -для нього був на хвильку фараоном.
Що в сорочці, виблискував на сонці.
Мов посланець Ра ,для муркотливого .
Та не "божество "моє його манило ,
а шматочок рокфору ,гидко- запашний .
В кишеньці моїй ,не чіпаний з обіду.
Ось ,на ,мій друже !
Будь щасливий...
Я ж продовжив змальовувати небеса,
вони ставали ледь схожі на оригінал.
Живі вони- синіші ,більше любі,
а цей копії шматочок моя душа ...
Хоча мені здається небо дуже свіже в грудні .
І мій новий лахматий друг
котрого я почав звать Жаком,
Дививсь на мій " небесний труд "
на сонці грівсь,усе йому було однако .
Рокфор - один із різновидів французьких сирів