Грудень , сімнадцятий рік - мені 25
До нас приїжджає Стретович,
Усі метушаться мов трутні гудять
Розважвий він , як колись Прокопович.
Зібралося багацько народу -
З усіх куточків Тернопільського краю,
Щоб послухати про сучасну породу :
Маток із карпатів , гуцульського гаю.
Приїхали із самісінького рання
Вели продуктивні бесіди , аж до вечóра,
Виникало 1000-ча і 1-не питання
До сивочолого ,мудрого лектóра.
Дивувались нам сусідські керівники:
З Прикарпаття , Волині , Буковини
Питали нас чи ми трутні чи трудівники?
Чому не маєм спілки до нинішньої днини?.
От так, після тих грудневих балачок
Схаменулися наші пасічники, за лічені дні,
Зробили збори , миттєвий скачок
Й створили спілку, бо ми бджолярі, а не трутні.
КА-92
22:09/22.09.2018